Tort delicios cu frisca si ciocolata

Printeaza

Tort delicios cu frisca si ciocolata din: ouă, zahăr, cacao, făină, unt, friscă, ciocolată albă, zahăr pudră, ciocolată neagră, bomboane de ciocolată.

Tort_delicios_cu_frisca_si_ciocolata

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 130 g zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 100 g făină

Pentru cremă:

  • 200 g unt
  • 250 ml friscă
  • 150 g ciocolată albă
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 50 g unt

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 100 ml friscă lichidă
  • 1 lingură unt
  • bomboane de ciocolată, pentru decor

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până se topeşte, iar albuşurile le baţi spumă cu restul de zahăr.

Pui jumătate din albuş peste gălbenuşuţi. încorporezi făina combinată cu cacaua şi la sfârşit restul de al­buş.

Torni blatul într-o formă de tort, în care ai pus hârtie de copt, şi-l ţii la cuptor până trece testul cu scobitoarea. Il laşi la răcorit, înainte să-l tai în trei felii egale.

Topeşti pe baie de aburi ciocolata. Freci untul cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă. încorporezi treptat ciocolata albă, iar după ce s-au omogenizat, le torni peste friscă. Dai crema la rece.

Pentru glazură, rupi ciocolata pătrăţele. Torni frişca într-o cratiţă, adaugi untul şi când începe să fiarbă torni peste ciocolată. Amesteci constant până se îngroaşă.

Impărţi crema în trei părţi egale. Pui prima felie de tort, întinzi crema şi repeţi procedura pentru celelalte felii.

Intinzi deasupra glazura de ciocolată şi îmbraci tortul de jur împrejur cu crema rămasă. Decorezi cu bomboane de ciocolata.

Tort delicios cu frisca si ciocolata

Tort_delicios_cu_frisca_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.