Tort delicios cu crema de portocale

Printeaza

Tort delicios cu crema de portocale din: oua, faina, unt, bicarbonat, miere, zahar, lapte, amidon, smantana, lichior.

Ingrediente:Tort delicios cu crema de portocale

Pentru blaturi:

  • 20 gălbenuşuri
  • 12 albuşuri
  • 500 g unt
  • 400 g făină
  • 10 g bicarbonat
  • 8 linguri apă rece
  • 8 linguri miere
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat

Pentru crema:

  • 360 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • coaja unei portocale
  • 5 gălbenuşuri
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1/2 linguriţă lichior de portocale
  • o lingură unt nesărat
  • o lingură smântână

 

Mod de preparare:

Pentru blaturi, se mixează untul moale şi mierea. Se adaugă gălbenuşurile şi albuşurile şi se amestecă bine.

Se pun zahărul vanilat, făina amestecată cu bicarbonat şi cernută, se amestecă şi se pune apa rece. Se unge forma de copt, se tapetează cu hârtie şi se toarnă numai 200 g de aluat. Se nivelează şi se coace 6 minute.

Se procedează la fel pentru celelalte blaturi.

Pentru cremă, se pun pe foc laptele şi coaja rasă de portocale. Când s-a încălzit suficient, fără să fiarbă, se trage deoparte. Se mixează gălbenuşurile şi zahărul timp de 5 minute, apoi se adaugă amidonul şi se amestecă la viteză mică.

Tot la viteză mică se toarnă laptele, se amestecă şi apoi se pune crema pe foc 5-7 minute. Când a devenit groasă, se trage de pe foc, se adaugă vanilia, lichiorul, untul şi smântână.

Blaturile răcite se aşază unul peste celălalt cu crema între ele.

Se lasă la rece de pe o zi pe alta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.