Tort delicios cu ciocolata si capsuni

Printeaza

Tort delicios cu ciocolata si capsuni din: unt, ciocolată neagră, zahăr, oua, faina, friscă, căpşuni, zahăr pudră.

Tort_delicios_cu_ciocolata_si_capsunii

Ingrediente:

  • 175 g unt
  • 220 g ciocolată neagră
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 65 g făină

Pentru cremă:

  • 300 ml friscă
  • 400 g căpşuni
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Topeşti pe baie de aburi 175 g de ciocolată cu untul şi cu za­hărul. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Separi albuşurile de gălbe­nuşuri.

Baţi albuşurile spumă tare, iar gălbenuşurile le încorporezi unul câte unul peste crema de ciocolată.

Pui făina cernută în compoziţie, iar la sfârşit încorporezi albuşuri­le.

Torni blatul într-o formă de tort şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. îl laşi la răcorit înainte să-l tai în jumătate.

Pentru cremă, păstrezi 100 de grame de căpşuni, iar pe celelalte le pasezi cu o furculiţă şi le pui la scurs.

Piureul obţinut îl amesteci cu frişca bătută cu zahărul pudră.

Pui trei sferturi din cremă peste prima foaie de tort, aşezi a doua foaie şi apoi îmbraci tortul cu restul.

Tai felii căpşunile rămase şi decorezi după imagina­ţie. La final, razi restul de ciocolată.

Tort delicios cu ciocolata si capsuni

Tort_delicios_cu_ciocolata_si_capsunii

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tort cu ciocolata si pricomigdale

Tort cu ciocolata si pricomigdale

Tort cu ciocolata si pricomigdale din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, frisca, zahar, ciocolata neagra, lapte, pricomigdale. Ingrediente: Pentru blat: 4 oua 365 g faina 7 g praf de copt 250 g unt 250 g zahar Pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 30 g zahar 300 g ciocolata neagra Pentru glazura: 100 g ciocolata […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.