Tort de pere cu cremă de migdale

Printeaza

Tort de pere cu cremă de migdale din: faina, unt, zahat, apa, sare, oua, migdale, esenta de rom, pere, vin, lamaie, scortisoara.

Ingrediente:Tort de pere cu cremă de migdale

  • 600 g făină
  • 250 g unt
  • 2 linguri zahăr
  • 100 ml apă
  • sare

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 250 g migdale
  • 3 linguri esenţă de rom
  • 1 lingură făină
  • 6 pere
  • 500 ml vin alb
  • zeama şi coaja rasă de la o  lămâie
  • 250 g zahăr
  • 1 lingurţă scorţişoară

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul, zahărul şi apa rece, pui şi un praf de sare, frămânţi aluatul şi-l dai la rece pentru 1-2 ore.

In acest timp pregăteşti crema: amesteci untul cu zahărul, oul, migdalele măcinate, esenţa de rom şi  făina şi o dai la rece. Separat, fierbi vinul cu zeama şi coaja de lămâie, zahărul şi scorţişoara.

Adaugi perele curăţate de coajă, le fierbi la foc mic 20de minute. După ce perele s-au înmuiat, le scoţi, le tai n jumătate, le cureţi de seminţe şi le tai felii. Intinzi apoi aluatul într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făiră.

Pui crema cu migdale, aşezi feliile de pere şi dai tortul la cuptor până ce fructele devin aurii. Mai fierbi apoi încă o dată zeama rămasă de la fiertul perelor până scade la jumătate şi după ce s-a copt tortul îl însiropezi cu aceasta.

Tort de pere cu cremă de migdale

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.