Tort de Paste

Printeaza

Tort de Paste din: faina, ciocolata, unt, zahar, oua, zahar vanilat, nes, bicarbonat, nuca, frisca, vanilie, caise.

Ingrediente:Tort de Paste

Pentru blat:

  • 350 g făină
  • 150 g ciocolată
  • 300 g unt
  • 250 g zahăr
  • 8 ouă
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 2 linguri nes preparat
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 3 linguri miez de nucă

Pentru cremă:

  • 4 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 150 g frişcă
  • 1 esenţă de vanilie

Pentru ornat:

  • nuci zdrobite
  • caise zaharisite
  • miez de nucă (sferturi, bomboane mai mari de ciocolată sau nucă de cocos)

 

Mod de preparare:

Freci untul cu 150 g de zahăr şi cu zahărul vanilat, adaugi gălbenuşurile, nesul, nuca măcinată, făina cernută cu bicarbonatul, iar la sfârşit, albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr şi ciocolata topită şi răcită.

Torni compoziţia într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit timp de 35-40 de minute. Intre timp, prepari crema, bătând continuu gălbenuşurile cu zahărul în bain-marie, până se îngroaşă, iei crema de pe foc şi, după ce se răceşte, adaugi esenţa de vanilie şi frişca.

Tai blatul în trei felii orizontale, le ungi cu cremă, montezi tortul şi îl îmbraci cu cremă.

Capitonezi pârţile laterale cu nuci sau cu alune zdrobite, iar deasupra, ornezii după imaginaţie, dând tortului un aspect colorat şi vesel.

 

Tort de Paste

Tort de Paste

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.