Tort de nuci cu peltea
PrinteazaTort de nuci cu peltea din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, nuci, sare, peltea.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 150 g făină
- 6 g praf de copt
- 125 g unt
- 125 g nuci
- un praf sare
Ingrediente pentru decor:
- 100 g nuci
- 2-3 linguri peltea
Mod de preparare:
Se mărunţesc nucile şi apoi se mixează ouăle şi zahărul. Se mixează la viteză mare până ce se obţine o cremă albicioasă. Făina se amestecă uşor cu praful de copt şi sarea. Se adaugă untul topit peste crema de ouă, apoi făina şi nucile.
Se mixează încă 3 minute şi apoi se toarnă aluatul într-o formă tapetată cu hârtie. Se coace 30 de ţinute. După răcire, se aşază blatul pe un platou de servit.
Pentru decor, se mărunţesc nucile şi se unge exteriorul prăjiturii cu peltea. Se presară nucile pe suprafaţa.
Tort de nuci cu peltea
Pofta buna!