Tort de nuci cu peltea

Printeaza

Tort de nuci cu peltea din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, nuci, sare, peltea.

Tort_de_nuci_cu_peltea

Ingrediente:

  • 2 ouă
  •  200 g zahăr
  •  150 g făină
  •  6 g praf de copt
  •  125 g unt
  •  125 g nuci
  •  un praf sare

Ingrediente pentru decor:

  •  100 g nuci
  •  2-3 linguri peltea

Mod de preparare:

Se mărunţesc nucile şi apoi se mixează ouăle şi zahărul. Se mixează la viteză mare până ce se obţine o cremă albicioasă. Făina se amestecă uşor cu praful de copt şi sarea. Se adaugă untul topit peste crema de ouă, apoi făina şi nucile.

Se mixează încă 3 mi­nute şi apoi se toarnă aluatul într-o formă tapetată cu hâr­tie. Se coace 30 de ţinute. După răcire, se aşază blatul pe un platou de servit.

Pentru decor, se mărunţesc nucile şi se unge exteriorul prăjiturii cu peltea. Se presară nucile pe suprafaţa.

Tort de nuci cu peltea

Tort_de_nuci_cu_peltea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.