Tort de nectarine cu migdale si jeleu de coacaze

Printeaza

Tort de nectarine cu migdale si jeleu de coacaze din: ouă, zahăr pudră, zahăr vanilat, sare, făină, praf de copt, migdale, jeleu de coacăze, gelatină, iaurt, cacao, zahăr vanilinat, frişcă, întăritor de frişcă, nectarine, zahăr.

Tort_de_nectarine_cu_migdale_si_jeleu_de_coacaze

Ingrediente pentru blat:

  • 3 ouă
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • l praf sare
  • 90 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lingură migdale măcinate
  • 3 linguri jeleu de coacăze

Ingrediente pentru creme şi ornat:

  •  20 g gelatină
  • 550 g iaurt
  • 5 linguri cacao
  •  1 plic zahăr vanilinat
  • 700 ml frişcă
  • 1/2 plic întăritor de frişcă
  • 3 nectarine
  • 50 g zahăr

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180°C. Pentru blat, se se­pară ouăle. Se bat albuşurile cu sare. Se bat gălbe­nuşurile cu zahăr pudră, zahăr vanilat şi 3 linguri cu apă fierbinte. Se aşază deasupra albuşurile bătute. Se amestecă făina cu praf de copt şi migdale şi se înglobează totul în compoziţia de gălbenuşuri. Se aşază într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace cca 15 min. în cuptorul pregătit.

Se scoate blatul din cuptor şi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie. Se desprinde hârtia de pe fund şi blatul se lasă să se răcească.

Se prepară crema de ciocolată: se înmoaie în apă rece 10 g gelatină. Se amestecă iaurtul cu 2 linguri de cacao şi zahăr vanilat. Se dizolvă gelatina în puţină apă fierbinte. Se înglobează 3 linguri de compoziţie, de iaurt în gelatina dizolvată şi se amestecă în restul de compoziţie de iaurt. Când începe să se întăreas­că, se înglobează 300 ml frişcă bătută.

Blatul se aşază pe un platou. Se nivelează cu cuţitul, ca să fie perfect plan. Se unge cu jeleu şi se aşază în jur inelul formei. Se şpriţează pe blat rozete de cremă de ciocolată. Se lasă să se întărească la frigider.

Se prepară crema de nectarine: se introduc 2 nectarine timp de 3 secunde în apă fierbinte şi se decojesc. Se taie jumătăţi, se scot sâmburii şi se fierbe pulpa 5 min. în 250 ml apă. Se înmoaie în apă rece restul de gelatină. Se pasează nectarinele fier­te, cu tot cu zeamă; se transferă într-o crăticioară şi se adaugă zahărul. Se încălzesc puţin, amestecând. Se dizolvă înăuntru gelatina şi se lasă să se ră­cească puţin, după care se înglobează iaurtul, cu te­lul, urmat de 300 ml frişcă bătută.

Se scoate tortul din frigider; se pudrează cu praf de cacao trecut printr-o sită. Deasupra se aşază cre­ma de nectarine şi se nivelează. Tortul se lasă să se întărească la frigider cca 3 ore. Se îndepărtează apoi inelul din jur.

Inainte de servire, se bat 100 ml de frişcă împre­ună cu praful întăritor şi se şpriţează rozete pe tort. între ele se aşază feliile de la 1 nectarină. Se pu­drează tortul cu praf de cacao.

Tort de nectarine cu migdale si jeleu de coacaze

Tort_de_nectarine_cu_migdale_si_jeleu_de_coacaze

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.