Tort de nectarine cu frisca si zmeura

Printeaza

Tort de nectarine cu frisca si zmeura din: zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, lichior de oua, ulei, gelatina, nectarine, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar, smantana, frisca si zmeura.

Ingrediente:Tort_de_nectarine_cu_frisca_si_zmeura

blat:

  • 200 g zahar pudra
  • 100 g faina
  • 100 g amidon
  • 3 lingurite praf de copt
  • 200 ml lichior de oua
  • 200 ml ulei
  • 4 oua

crema:

  • 15 g gelatina
  • 750 g nectarine decojite
  • sucul de la o lamaie
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 100 g zahar
  • 250 g smantana
  • 500 ml frisca
  • 300 g zmeura

in plus:

  • 1 nectarina

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 175 °C. Se amestecă zahărul pudră cu făină, amidon şi praf de copt.

Se bate lichiorul de ouă cu ulei şi ouă şi se înglobează în făină. Alua tul se coace 45 min. într-o formă cui hâr­tie de copt.

Se lasă să se răcească.

2/3 din nectarine se pasează, restul se taie bucăţele. Se ameste­că piureul cu suc şi coajă de lămâie, zahăr şi smântână.

Se înglobează gelatina dizolvată, turnând în fir subţire şi se dă la rece 30 min. Nectarina rămasă se taie felii.

Când crema începe să se întă­rească se adaugă frişca bătută. Blatul se taie pe 2 nivele.

Pe blatul de jos se aşază 1/2 din cremă, bucă­ţele de nectarine, 2/3 din zmeură, al doilea blat şi restul de cremă.

Se decorează cu nectarine si zmeură.

Tort de nectarine cu frisca si zmeura

Tort_de_nectarine_cu_frisca_si_zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.