Tort de migdale, fara gluten

Printeaza

Tort de migdale, fara gluten din: margarina, oua, zahar, faina, praf de copt, bicarbonat, lapte, frisca, vanilie, gem de capsuni.

Ingrediente:Tort de migdale, fara gluten

Pentru aluat:

  • 250 g margarina, moale
  • 300 g zahăr
  • 4 ouă mari
  • 140 g făină fără gluten
  • 125 g făină de migdale
  • 3 linguriţe cu praf de copt fără gluten
  • 2 linguriţe cu bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă cu gumă xantan
  • 1 praf de sare
  • 120 ml lapte de migdale

Pentru umplutura:

  • 300 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri cu zahăr tos + extra pentru presărat
  • 1 linguriţă esenta de vanilie
  • 180 g gem de căpşune

 

Mod de preparare:

Pentru blat, încălzeşte cuptorul la 180 C.

Unge şi tapetează 2 tăvi cu diametrul de 20 cm. Intr-un bol bate margarina cu zahărul până obţii o compoziţie pufoasă, deschisă la culoare, timp de 3-4 minute.

Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând după fiecare. Adaugă cele două tipuri de făină amestecate, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, guma xantan, sarea şi amestecă bine timp de 3 minute, până când compoziţia devine omogenă şi groasă.

Adaugă laptele de migdale şi bate bine până îl încorporezi. Imparte compoziţia între cele două tăvi. Coace timp de 30-40 de minute până blatul devine auriu. Verifică cu un pai dacă s-a copt suficient în centru.

Lasă blaturile să se răcească în tăvi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.