Tort de migdale, fara gluten
PrinteazaTort de migdale, fara gluten din: margarina, oua, zahar, faina, praf de copt, bicarbonat, lapte, frisca, vanilie, gem de capsuni.
Pentru aluat:
- 250 g margarina, moale
- 300 g zahăr
- 4 ouă mari
- 140 g făină fără gluten
- 125 g făină de migdale
- 3 linguriţe cu praf de copt fără gluten
- 2 linguriţe cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă cu gumă xantan
- 1 praf de sare
- 120 ml lapte de migdale
Pentru umplutura:
- 300 ml frişcă lichidă
- 2 linguri cu zahăr tos + extra pentru presărat
- 1 linguriţă esenta de vanilie
- 180 g gem de căpşune
Mod de preparare:
Pentru blat, încălzeşte cuptorul la 180 C.
Unge şi tapetează 2 tăvi cu diametrul de 20 cm. Intr-un bol bate margarina cu zahărul până obţii o compoziţie pufoasă, deschisă la culoare, timp de 3-4 minute.
Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând după fiecare. Adaugă cele două tipuri de făină amestecate, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, guma xantan, sarea şi amestecă bine timp de 3 minute, până când compoziţia devine omogenă şi groasă.
Adaugă laptele de migdale şi bate bine până îl încorporezi. Imparte compoziţia între cele două tăvi. Coace timp de 30-40 de minute până blatul devine auriu. Verifică cu un pai dacă s-a copt suficient în centru.
Lasă blaturile să se răcească în tăvi.
Pofta buna!