Tort de mere cu nuci si scortisoara

Printeaza

Tort de mere cu nuci si scortisoara din: ouă, zahar, apa, nuci, faina, praf de copt, coaja de lamaie, unt, lapte, praf de budincă de vanilie, Tort Celee transparent, scorţişoară, zahăr vanilat, brânză de vaci, mere, lamaie, gelatină granulată, batoane de scorţişoară.

Tort_de_mere_cu_nuci_si_scortisoara

Ingrediente pentru blat:

  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri apă
  • 80 g nuci măcinate
  • 50 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 40 g unt

Ingrediente pentru cremă de brânză:

  • 400 ml lapte
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 plic Tort Celee transparent
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriţă rasă scorţişoară măcinată
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 250 g brânză de vaci

Ingrediente pentru umplutură de mere:

  • 600 g mere
  • 1 lămâie
  • 80 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 30 g gelatină granulată
  • batoane de scorţişoară şi nuci, pentru ornat

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se bat ouăle cu zahăr şi apă, folosind telul. Se înglobează apoi cu atenţie untul topit, nucile, coaja de lă­mâie şi făina amestecată cu praful de copt. Se aşază într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi se coace cca 20-30 min. în cupto­rul încins la 170-180 °C.

Cu telul, se ames.tecă brânza de vaci cu zahăr tos, zahăr vanilat şi scorţişoară. Se înglobează coaja de lămâie. Praful de bu­dincă se dizolvă în lapte; se adaugă zahăr şi praful Tort Celee şi se dau în clocot, amestecând.

Se lasă să fiarbă cca 1 min. şi se înglobează compoziţia de brânză, lingu­ră cu lingură. Crema fierbinte se toarnă în formă, peste blat, se nivelează şi £e lasă să se răcească şi să se întărească la frigider.

Se decojesc merele, se taie sferturi şi se golesc de căsuţele seminţelor: se taie felii subţiri, care se stropesc imediat cu sucul de la o lămâie întreagă, ca să nu se înne­grească. Se aşază într-o oală şi se acoperă cu 250 ml apă. Se adaugă zahăr şi scorţişoară şi se lasă să fiarbă la foc moa­le (merele nu trebuie să devină prea moi).

Se înmoaie gelatina cu 150 ml apă rece, apoi se dizolvă la’bain-marie; se pune de­oparte o cantitate mică, iar restul se adau­gă la compoziţia de mere.

Se amestecă şi se lasă să se răcească până la temperatura camerei. Se aşază cu polonicul compoziţia de mere peste stratul de budincă de vani­lie, cu atenţie. Se dă preparatul la frigider, ca să se întărească.

Inainte de servire, se încălzeşte gelatina pusă deoparte şi se pun înăuntru batoane- le de scorţişoară şi nucile. Se ornează cu ele tortul.

Tort de mere cu nuci si scortisoara

Tort_de_mere_cu_nuci_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.