Tort de mere cu goji

Printeaza

Tort de mere cu goji din: mere, zahar, oua, unt, lapte, goji, faina, frisca, portocale.

Ingrediente:Tort de mere cu goji

  • 10 mere
  • două căni de zahăr
  • 8 ouă
  • unt
  • o jumătate de litru de lapte
  • goji
  • făină
  • frişcă
  • portocale

 

Mod de preparare:

Se topeşte zahărul într-o oală mare. Merele se curăţă şi li se scoate cotorul. In locul acestuia se pune o bucăţică de unt şi câteva fructe goji. Se pun merele în oala în care s-a topit zahărul.

Se dă la cuptor pentru 20 de minute. Intre timp, se bat 4 albuşuri spumă cu puţină sare, cu 6 linguri zahăr, 4 gălbenuşuri şi o jumătate de litru de lapte.

Compoziţia astfel obţinută se pune peste mere. Se dă la cuptor pentru 15 minute. Se face o cremă de zahăr ars din 4 albuşuri spumă cu 4 linguri de zahăr, amestecate cu 4 gălbenuşuri şi 4 linguri de făină. Se pune peste crema din cuptor şi se mai coace 15 minute.

Se lasă să se răcească, apoi se întoarce oala invers şi se scoate. Se ornează cu frişcă şi felii de portocale.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.