Tort de mere cu crusta de nuci

Printeaza

Tort de mere cu crusta de nuci

IngredienteTort de mere cu crusta de nuci

  • 6 ouă
  • 12 linguri de zahăr
  • 7 linguri de făină
  • 50 g unt topit
  • esenţă de vanilie
  • sare
  • coaja de la o lămâie
  • 10 mere
  • 150 g de nuci
  • 1 lingură de miere

Preparare:

Se pregăteşte pentru inceput tava pentru blatul de tort. Se tapetează cu unt şi făină sau cu hârtie de copt şi se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120 grade C.

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri se pune puţină sare iar albuişurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi se bat bine până nu se mai simte deloc zahărul. Apoi se pun gălbenuşurile, untul care s-a topit din timp şi s-a şi răcit şi, la sfârşit, făina cernută.

Se amestecă încet să nu se formeze cocoloaşe şi se toarnă în tava specială de tort. Merele se curăţă de coajă şi de cotorul din mijloc şi se lasă întregi. Când blatul mai are foarte puţin până să se rumenească, se pun şi merele crestate şi unse cu miere şi se mai bagă la cuptor la aceeaşi temperatură să se coacă foarte bine.

Se pregăteşte şi cranţul din zahăr ars cu nuci, iar când tortul este gata se toarnă în formă de floare peste mere şi se lasă să se răcească, iar apoi se bagă la frigider ca să fie şi mai bun. Merele îşi lasă zeama blat iar cranţul se înmoaie un gust deosebit tortului.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun tortul. In loc de nuci am pus migdale. Imi plac mai mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.