Tort de mere cu crema de cappuccino si ciocolata

Printeaza

Tort de mere cu crema de cappuccino si ciocolata din: oua, zahar, vanilat, zahar pudra, faina, mere, apa, zahar, praf de budincă de vanilie, brânză de vaci, nes, gelatină, frişcă lichidă, ciocolată neagră.

Tort_de_mere_cu_crema_de_cappuccino_si_ciocolata

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 ouă
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 80 g zahăr pudră
  •  80 g făină

Ingrediente pentru umplutura de mere:

  • 300 ml apă
  • 3 mere
  • 100 g zahăr
  • 1 pachet cu praf de budincă de vanilie

Ingrediente pentru crema de cappuccino:

  • 250 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr pudră
  • 14 linguriţe nes
  • 10 g gelatină
  • 250 g frişcă lichidă

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 g frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi gălbenuşu­rile cu zahărul vanilat şi le adaugi în albuşurile bătute spumă cu zahărul pudră. Adaugi făina cer­nută şi amesteci de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, unsă şi ta­petată şi o introduci în cuptor 30 de minute.

Il laşi să se răcească şi îl tai în două. Aşezi pe un platou o foaie de blat. Pentru crema de cappuccino, baţi frişca îrr preună cu zahărul pudră. Prepari gelatina potrivit instrucţiunilor de pe amba­laj. Mixezi brânza de vaci-cu nesul, frişca şi gelatina, apoi oîntinzi în strat gros pe foaia de blat şi aşezi a doua felie.

Laşi 30 de minute la frigider. Cureţi merele de coajă şi de seminţe, le tai cuburi şi le pui într-o cratiţă cu za­hărul şi 300 ml de apă. Laşi să se înmoaie puţin, pui pra­ful de budincă dizolvat în apă, amesteci şi laşi pe foc încă două minute.

Torni umplutura de mere peste foaia de blat. Pentru gla­zură, pui frişca pe foc, apoi adaugi ciocolata şi amesteci până când aceasta se topeşte. Decorezi tortul cu glazura de ciocolată şi îl lasi la rece câteva ore.

Tort de mere cu crema de cappuccino si ciocolata

Tort_de_mere_cu_crema_de_cappuccino_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.