Tort de inghetata de vanilie si capsuni

Printeaza

Tort de inghetata de vanilie si capsuni din:  biscuiţi zdrobiţi, unt, îngheţată de căpşuni, îngheţată de vanilie, căpşuni, zahăr, ciocolată rasă, zahăr pudră, lapte condensat, făină, oua,  îngheţată de ciocolată.

Tort_de_inghetata_de_vanilie_si_capsuni

Ingrediente pentru blat:

  • 2 ceşti de biscuiţi zdrobiţi
  • ceaşcă unt topit
  • 1500 ml îngheţată de căpşuni
  • 1000 ml îngheţată de vanilie
  • 400 g căpşuni
  • 100 g zahăr

Ingrediente pentru glazură:

  • 1 ceaşcă ciocolată rasă
  • 1/4 ceaşcă unt
  • 1 ceaşcă zahăr pudră
  • 1 ceaşcă lapte condensat

In grediente pentru cornet:

  • 200 g făină
  • 200 g unt topit şi răcorit
  • 200 g albuş
  • 100 g zahăr pudră
  • 500 ml îngheţată de ciocolată

Mod de preparare:

Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort (0 24 cm). Se amestecă biscuiţii zdrobiţi cu unt şi se . încrustează în formă.

Se lasă să se înmoaie îngheţata de căpşuni şi se re­partizează pe blat; se nivelea­ză şi se acoperă cu îngheţata de vanilie. Se acoperă totul cu folie transparentă şi se lasă la congelator cel puţin 1 oră.

Se pregăteşte ultimul strat, de căpşuni: se taie mărunt •căpşunile şi se aşpză într-o oală; se adaugă 200 ml apă şi zahăr. Se dau în clocot până se înmoaie şi capătă consis­tenţă de piure; se pasează prin sită.

Se lasă să se răceas­că, se toarnă pe tort, se aco­peră şi se dă din nou la con­gelator. Pentru glazură, se topeşte ciocolata cu unt; se adaugă za­hăr şi lapte şi se dă în clocot până se întăreşte (cca 5 min.).

Se pregăteşte un aluat din toate ingredientele pentru cornete. Se prăjesc 10 clătite din acest aluat, într-o tigaie de teflon. Fiecare clătită se răsuceşte imediat sub formă de cornet şi se lasă să se ră­cească complet. înainte de servire, tortul se scoate din formă şi se toarnă deasupra ciocolata răcită. în mijloc se aşază un cornet cu îngheţată de ciocolată.

Tort de inghetata de vanilie si capsuni

Tort_de_inghetata_de_vanilie_si_capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.