Tort de inghetata cu piscoturi

Printeaza

Tort de inghetata cu piscoturi din: galbenusuri, zahar, lapte, frisca, capsuni, ciocolata, lamaie, piscoturi.

Ingrediente:Tort_de_inghetata_cu_piscoturi

  • 4 gălbenuşuri
  • 4 linguri zahăr
  • 200 ml lapte
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 250 g căpşuni
  • 200 g ciocolată
  • 1 lămâie
  • 400 g pişcoturi

 

Mod de preparare:

Freci la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul şi laptele, amestecând continuu, până se îngroaşă. Mixezi frişca şi o încorporezi.

Speli, cureţi şi pasezi căpşunile (recolta de toamnă). Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Razi fin coaja de lămâie, apoi îi storci zeama.

Impărţi crema cu frişcă în 3 părţi, după preferinţă: în prima parte încorporezi ciocolata topită, în a doua piureul de căpşuni, iar în ultima zeama şi coaja de lămâie.

Tapetezi baza şi pereţii unei forme de tort cu pişcoturi. Torni pe rând şi nivelezi cele 3 compoziţii.

Introduci forma în congelator, pentru 3 ore. Scoţi tortul şi îl decorezi cu ciocolata rasă sau cu frişcă, după preferinţă

 

Tort de inghetata cu piscoturi

Tort_de_inghetata_cu_piscoturi

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.