Tort de inghetata cu fructe de padure

Printeaza

Tort de inghetata cu fructe de padure din: albusuri, fructe de padure, zahar, lapte, amidon, esenta de vanilie, alune, nuci.

Ingrediente:Tort_de_inghetata_cu_fructe_de_padure

  • 5 albusuri
  • 500 g fructe de padure
  • 300 g zahar
  • 800 ml lapte
  • 100 g amidon
  • esenta de vanilie
  • alune
  • nuci

 

Mod de preparare:

Spălăm fructele. Le pasăm în blender, păstrând câteva întregi pentru o orna tortul. Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi esenţa de vanilie şi continuăm să batem, până se întăreşte. Dizolvăm amidonul în 400 ml lapte, iar restul de lapte îl punem la fiert. Când clocoteşte, îi adăugăm laptele în care am dizolvat amidonul. Fierbem 2 minute pe foc mic, amestecând continuu.

Turnăm laptele peste albuşuri şi amestecăm uşor. Luăm o pătrime din compoziţie, o punem într-un bol şi adăugăm piureul de fructe. Amestecăm şi turnăm într-o formă mică de chec. Băgăm la rece. Restul de compoziţie îl turnăm într-o formă de cozonac şi îl introducem în congelator. După o oră, când îngheţata nu este bine închegată, scoatem formele de la rece.

Punem îngheţata cu fructe pe un platou întins şi o nivelăm puţin, cât să obţinem o formă tubularâ. Scoatem îngheţata albă din formă, scobim în interiorul acesteia, cât să obţinem un şănţuleţ unde va intra îngheţata cu fructe.

Montăm tortul, punând îngheţata albă deasupra celei cu fructe, şi presărăm alune şi nuci tocate. Introducem din nou la rece. In momentul servirii, ornăm cu fructe de pădure.

Tort de inghetata cu fructe de padure

Tort_de_inghetata_cu_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.