Tort de inghetata cu aroma de rubarba

Printeaza

Tort de inghetata cu aroma de rubarba din: rubarba, zahar, sirop de ghimbir, oua, zahar pudra, smantana, bezele, ghimbir confiat.

 

Ingrediente: 

  • 200g de rubarbă, tocată
  • 100g de zahăr
  • 3 linguri sirop de ghimbir
  • 4 ouă, albuşurile separate de gălbenuşuri
  • 100g de zahăr pudră
  • 300ml de smântână pentru frişcă
  • 50g de bezele, rupte în bucăţi
  • 25g de ghimbir confiat, pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Tapetează cu hârtie de copt o formă de chec de 900g.

Pune rubarba tocată într-o cratiţă medie, împreună cu zahărul, siropul de ghimbir şi 2 linguri de apă.

Incălzeşte ingredientele uşor, până când zahărul se dizolvă, apoi fierbe compotul 10-15 minute sau până când rubarba devine moale, dar îşi păstrează forma.

Toarn-o într-un borcan termorezistent şi las-o să se răcească.

Intr-un bol mare, bate albuşurile cu un tel electric, până când obţii o spumă fermă, apoi pune-o deoparte.

Intr-un alt bol, bate gălbenuşurile cu zahărul pudră, până când obţii o cremă deschisă la culoare şi care începe să se îngroaşe.

In cele din urmă, într-un al treilea bol, bate smântână pentru a obţine frişcă. Cu mişcări de împăturire încorporează gălbenuşurile în frişcă, apoi încorporează albuşurile şi jumătate dintre bezelele rupte în bucăţi.

Transferă cu grijă o treime din această cremă în tava pregătită anterior şi congeleaz-o 20-30 de minute sau până când tocmai se stabilizează (ţine restul de compoziţie în frigider).

Odată ce compoziţia s-a întărit, scoate tava din congelator şi toarnă jumătate din mixul de rubarbă.

Dacă vrei, pune puţină rubarbă deoparte, pentru decorat. Adaugă încă o treime din cremă şi pune tava la loc în congelator, pentru alte 30 de minute.

Când s-a stabilizat şi acest strat, adaugă rubarba rămasă, urmată de ultimul strat de cremă.

Acoperă tava cu folie alimentară şi pune-o la loc în congelator, pentru 2 ore.

Pentru a servi tortul de îngheţată, răstoarnă-l pe un platou şi dezlipeşte hârtia de copt.

Decorează-l cu rubarba păstrată, cu bucăţile de bezele rămase şi cu ghimbir confiat. Feliază-l şi serveşte-l imediat.

Tort de inghetata cu aroma de rubarba

Tort_de_inghetata_cu_aroma_de_rubarba

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine tortul de inghetata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.