Tort de gutui

Printeaza

O reteta de tort de gutui, oua, zaharina, unt, nuca si faina.Tort de gutui

Ingrediente:

  • 3 gutui
  • 4 gălbenuşuri
  • 2 albuşuri
  • 14 pastile de zaharină
  • 120 g unt
  • 60 g nucă
  • 4 linguri făină

 

Mod de preparare:

Pisezi 4 tablete de zaharină şi le laşi deoparte. Baţi albuşurile spumă, adaugi zaharina pisată, gălbenuşurile şi făina. Ungi cu unt o formă de tort, torni amestecul şi dai la copt pentru 20-25 minute. In acest timp fierbi gutuile cură şi miezul tare, apoi le pasezi şi le amesteci cu nucile.

Dacă blatul s-a aurit, îl scoţi se răcească. Il tai apoi pe din două şi la mijloc pui amestecul de gutui şi nuci.Il dai iar la cuptor pentru 10-15 minute.

Il lasi sa se raceasca si il presari cu cele 10 tablete de zaharina pisate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.