Tort de fructe de pădure

Printeaza

Tort de fructe de pădure din: oua, zahar, alune macinate, praf de copt, faina, gelatina, lapte, zahar vanilinat, galbenusuri, zahar pudra, frisca si fructe de padure.

Ingrediente:Tort_de_fructe_de_padure

blat:

  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 70 g alune macinate
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 g faina

crema:

  • 5 g gelatina
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 3 galbenusuri
  • 80 g zahar pudra
  • 250 ml frisca

in plus:

  • 150 ml frisca
  • 500 g fructe de padure asortate

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 175° C. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu 2 linguri de apă fierbinte şi cu zahăr. Se bat albuşu­rile. Se amestecă făina cu alunele şi praful de copt; se înglobează în compoziţia de gălbenuşuri, împreună cu albuşul bătut. Aluatul se introduce într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi se coace 20-25 min. Se lasă să se răcească.

Se înmoaie gelatina. Se dă în fiert laptele cu zahăr vanilinat. Se bat gălbenuşurile în bain-marie cu zahăr pudră. Se înglobează treptat laptele şi se bate, dar nu se lasă să fiarbă. Se dizolvă înăuntru gelatina şi se amestecă până se răceşte. Când crema începe să se întărească, se bate frişca şi se înglobează.

Blatul se taie pe 2 nivele. Blatul inferior se înconjoară cu un inel pentru torturi; se aşază jumătate de cremă şi deasupra al doilea blat. Se aşază apoi restul de cremă. Se dă tortul la rece 2 ore. Se bate frişca şi se acoperă tortul. Se curăţă fructele de pădure şi se repartizează peste stratul de frişca, după fantezie.

Tort de fructe de pădure

Tort_de_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. A iesit bun? ca parca as vrea si eu unul 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.