Tort de dovlecei

Printeaza

Tort de dovlecei

Tort de dovlecei

Ingrediente:

  • 8 dovlecei
  • 250 g brânză de vaci
  • 150 g orez
  • 3 ouă
  • o legătură mare de mentă
  • 3 ardei galbeni
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Păstrează câteva frunze de mentă pentru decor, restul toac-o fin. Curăţă de coajă 6 dovlecei şi dă-i pe răzătoarea mare. Căleşte-i cinci minute în trei linguri de ulei încins, adaugă sare, piper şi mentă, dă focul mic, şi lasă să fiarbă un sfert de oră.

Intr-o altă cratiţă, căleşte ardeii tăiaţi în res­tul uleiului. După ce s-au muiat, adaugă apă şi lasă-i să fiarbă o jumătate de oră. Fierbe orezul. Amestecă brânza cu ouăle, orezul şi cu dovleceii raşi, condimentează, apoi aşază compoziţia într-un vas termorezistent şi coace sufleul la cuptorul încins 25-30 de minute.

Intre timp, taie felii subţiri ceilalţi doi dovlecei şi pune-i câteva minute în apă clocotită cu sare, apoi scurge-i. Scoate sufleul din cuptor, lasă-l să se răcorească, răstoarnă-l pe un platou, pune ardeii pe deasupra, apoi decorează cu felii de dovlecel şi frunze de mentă.

Tort de dovlecei

Tort_de_dovlecei.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.