Tort de clatite cu mascarpone

Printeaza

Tort de clatite cu mascarpone din: oua, unt, faina, lapte, zahar, mascarpone, alune, cacao, ciocolata, smantana.

Ingrediente:Tort de clatite cu mascarpone

  • 10 ouă
  • 200 g unt
  • 400 g făină
  • 1 l lapte
  • 250 ml apă minerală
  • 30 g zahăr

Umplutura:

  • 150 g mascarpone
  • 150 g alune de pădure decojite
  • 1 lingură cacao
  • 2 linguri zahăr pudră

Glazura:

  • 400 g ciocolată 55% cacao
  • 100 ml smântână lichidă
  • 100 g alune de pădure decojite (decor)

 

Mod de preparare:

Amestecă untul şi ouaie (ambele la temperatura camerei) cu toate celelalte ingrediente. Coace fiecare clătită într-o tigaie antiaderentă.

Lasă-le să se răcorească.

Pentru umplutură, mărunţeşte la mixer alunele de pădure, amestecă-le cu mascarpone. Adaugă cacaua şi zahărul pudră. Pune din acest amestec pe fiecare clătită şi aşază-le una peste alta.

Pentru glazură, topeşte ciocolata pe baie de abur, împreună cu smântână lichidă. Ornează tortul cu glazură şi decorează-l cu alune de pădure coapte puţin înainte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.