Tort de clatite cu crema de ciocolata

Printeaza

Tort de clatite cu crema de ciocolata din: clatite, frisca, cacao, miere, crema de branza, zahar, ciocolata, frisca, alune.

Ingrediente:Tort_de_clatite_cu_crema_de_ciocolata

  • 15 clătite
  • 250 ml frişca lichidă
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 200 g cremă de brânză
  • 100 g zahăr pudră

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă

Pentru servit:

  • 50 g alune de pădure

 

Mod de preparare:

Se bate bine frişca lichidă până devine o spumă tare.

Intr-un vas, se amestecă mierea cu cacaua. Separat, în alt vas, se amestecă bine crema de brânză cu zahărul pudră.

Peste crema de brânza se pune amestecul de cacao si miere.

Se omogenizează până se formează o cremă fină de ciocolată, care se pune apoi peste frişca din bol şi se amestecă uşor.

Clătitele se aşază alternativ cu crema de ciocolată între ele.

Pentru glazură, se clocoteşte frişca lichidă şi apoi se toarnă peste ciocolata rupă bucăţi.

Se amestecă pentru dizolvare şi apoi se toarnă peste tortul de clătite.

Se presară alune uşor mărunţite şi se aduce la masă.

Tort de clatite cu crema de ciocolata

Tort_de_clatite_cu_crema_de_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Greta Garbo Cake – Rețetă de Tort cu Ciocolată și Cafea

Greta Garbo Cake – Rețetă de Tort cu Ciocolată și Cafea din: faina de grau, cacao, praf de copt, soda de copt, sare, zahar brun, unt nesarat, oua, cafea, lapte, ciocolata neagra, smantana. Inspirată de eleganța și rafinamentul iconicului star de film Greta Garbo, această rețetă de tort cu ciocolată și cafea este un omagiu […]

 

retete

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, frisca, extract de vanilie. Pandispanul, sau blatul aerat, este un desert clasic cu origini in bucataria europeana. Aceasta varianta de Tort Aerat de Ciocolata adauga un twist delicios prin incorporarea ciocolatei. El a devenit popular in Europa in […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.