Tort de ciocolată vienez

Printeaza

Tort de ciocolată vienez

Ingrediente:Tort de ciocolată vienez

  • 7 ouă
  • 150 g zahăr
  • 250 g zahăr pentru cremă
  • 200 g ciocolată de menaj plus 250 g pentru cremă
  • 450 g şerbet de ciocolată
  • 250 g frişcă lichidă
  • 80 g făină
  • 180 g unt
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Se amestecă bine untul cu 150 g zahăr, gălbenuşurile, vanilia, 200 g ciocolată rasă şi la urmă cu albuşurile bătute spumă şi cu făina.

Se unge cu unt o formă de tort, se pudrează cu puţină făină, se pune compoziţia în ea şi se coace la foc moderat 40 minute.

Cînd s-a răcit, se taie în trei bla­turi’ şi se umple cu crema care se prepară in următorul fel: 250 g ciocolată se pune la cald, cînd s-a muiat se amestecă cu frişca lichidă şi se pune a frigider.

Cînd s-a răcit bine şe bate cu telul pină ce se îngroaşă, apoi se pun şi 100 g zahăr pudră. Tortul se glasează cu şerbet de ciocolată şi se decorează cu şerbet încălzit, turnat cu cornet din hîrtie pergament.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tort de ciocolata vienez
  • tort vienez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.