Tort de ciocolata si lapte

Printeaza

Tort de ciocolata si lapte din: galbenusuri, zahar pudra, ulei, bicarbonat, faina, cacao, lapte, lichior de cafea, gelatina, unt.

Ingrediente pentru blat:Tort de ciocolata si lapte

  • 6 galbenusuri
  • 120 g zahar pudra
  • 5 linguri ulei
  • 1 varf cutit de bicarbonat stins cu otet
  • 11-12 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao

Ingrediente pentru crema:

  • 500 g zahar pudra
  • 9 galbenusuri
  • 3 oua
  • 600 ml lapte clocotit
  • 3 ciocolate
  • 4 linguri lichior de cafea
  • 30 g gelatina
  • 600 g margarina sau unt

 

Mod de preparare:

Pregatesti blatul, amesteci toate ingredientele si faci un aluat pe care il imparti in trei. Intinzi 3 foi si le coci pe dosul tavii.

Pregstesti crema, freci 3 oua, apoi adaugi laptele clocotit si fierbi pana se ingroasa compozitia. Adaugi cele 3 ciocolate, 4 linguri de lichior de cafea, apoi dai compozitia jos si adaugi circa 30 g de gelatina, inmuiata in apa.

Amesteci bine si lasi compozitia la racit. Cand este rece, adaugi peste 600 g margarina sau unt. Umpli foile cu aceasta crema, le stropesti cu ciocolata si le decorezi dupa preferinta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.