Tort de ciocolata neagra
PrinteazaTort de ciocolata neagra din: ciocolata, unt, oua, zahar, vanilie, faina, smantana.
- 400 g ciocolată neagră, amăruie
- 250 g unt
- 120 ml suc de portocale
- coaja de la 1 portocală
- 6 ouă
- 120 g zahăr
- 1 lingură cu esenţă de vanilie
- 120 g făină
Pentru glazura:
- 300 g ciocolată neagră, amăruie
- 300 ml smântână dulce
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 170°C.
Tapetează o formă de tort cu hârtie de copt sau unge-o cu ulei şi făină.
Topeşte ciocolata pe foc mic şi stinge focul. Adaugă untul la temperatura camerei, coaja şi sucul de portocală. Amestecă bine.
Bate ouăle cu zahărul până obţii o cremă apoi adaugă esenţa de vanilie. Incorporează ouăle în crema de ciocolată apoi adaugă făina treptat, în ploaie.
Toarnă compoziţia în tavă şi coace timp de 25 de minute. Verifică cu o scobitoare dacă s-a copt suficient.
Lasă blatul să se răcească.
Pentru glazură, pune ciocolata ruptă în bucăţele şi smântână lichidă într-o crăticioară şi amestecă bine până când ciocolata se topeşte şi ai obţinut o compoziţie omogenă.
Lasă glazura să se răcorească puţin, apoi toarn-o deasupra blatului. Lasă să se întărească.
Pofta buna!