Tort de ciocolata neagra

Printeaza

Tort de ciocolata neagra din: ciocolata, unt, oua, zahar, vanilie, faina, smantana.

Ingrediente:Tort de ciocolata neagra

  • 400 g ciocolată neagră, amăruie
  • 250 g unt
  • 120 ml suc de portocale
  • coaja de la 1 portocală
  • 6 ouă
  • 120 g zahăr
  • 1 lingură cu esenţă de vanilie
  • 120 g făină

Pentru glazura:

  • 300 g ciocolată neagră, amăruie
  • 300 ml smântână dulce

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 170°C.

Tapetează o formă de tort cu hârtie de copt sau unge-o cu ulei şi făină.

Topeşte ciocolata pe foc mic şi stinge focul. Adaugă untul la temperatura camerei, coaja şi sucul de portocală. Amestecă bine.

Bate ouăle cu zahărul până obţii o cremă apoi adaugă esenţa de vanilie. Incorporează ouăle în crema de ciocolată apoi adaugă făina treptat, în ploaie.

Toarnă compoziţia în tavă şi coace timp de 25 de minute. Verifică cu o scobitoare dacă s-a copt suficient.

Lasă blatul să se răcească.

Pentru glazură, pune ciocolata ruptă în bucăţele şi smântână lichidă într-o crăticioară şi amestecă bine până când ciocolata se topeşte şi ai obţinut o compoziţie omogenă.

Lasă glazura să se răcorească puţin, apoi toarn-o deasupra blatului. Lasă să se întărească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.