Tort de ciocolata glazurat

Printeaza

Tort de ciocolata glazurat din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata.

Ingrediente:Tort de ciocolata glazurat

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 150 gzahăr pudră
  • 135 g făină
  • 15 g cacao

Pentru cremă:

  • 200 mi frişca lichidă
  • 200 g ciocolată cu lapte

Pentru glazură:

  • 200 ml friscă lichidă
  • 200 g ciocolată neagră

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amestecă şi apoi se cern făina cu cacaua, ouăle se mixează cu zahărul până ce se albesc şi îşi triplează volumul.

Se pune amestecul de făină-cacao, se amestecă şi se toarnă într-o formă de copt unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se lasă la cuptor 20 de minute.

Pentru cremă, ciocolata ruptă bucăţi se pune într-un vas, se toarnă frişca fierbinte şi se amestecă începând din margine, pentru a topi ciocolata.

Se dă la rece 3-4 ore, apoi se bate cu mixerul.

Blatul se taie în trei foi şi se aşază pe platoul de servit cu cremă între blaturi.

Pentru glazură, ciocolata ruptă bucăţi se pune într-un vas, se toarnă frişca fierbinte şi se amestecă. Se iasă să se răcească apoi se îmbracă tortul.

Se lasă 3 ore la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.