Tort de ciocolata cu pere
PrinteazaTort de ciocolata cu pere din: faina, zahar, bicarbonat, praf de copt, cacao, oua, lapte, ulei, smantana, pere, ciocolata.
Pentru aluat:
- 400 g făină
- 300 g zahăr
- 1 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă praf de copt
- 5 linguri cacao
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 120 ml ulei
- 250 ml apă clocotită
Pentru cremă:
- 700 g smântână cu 30% grăsime
- 2 linguri zahăr
- 2 pere
Pentru decor:
- 150 g ciocolată
- 2 pere
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele solide. Separat baţi ouăle, apoi adaugi laptele şi uleiul. Această compoziţie o adaugi la amestecul de ingrediente solide. La final, torni apa clocotită.
Pui aluatul într-o formă de copt tapetată şi-l dai la cuptor 1 oră. Când s-a răcit, tai blatul în trei.
Pentru cremă, baţi smântână cu zahărul până se îngroaşă. Speli 2 pere, le cureţi de seminţe, cotor şi coajă şi le feliezi. Pe fiecare bucată de blat pui felii de pere şi le acoperi cu cremă.
Decorezi tortul cu felii de pere şi ciocolată rasă.
Tort de ciocolata cu pere
Pofta buna!