Tort de ciocolata cu pere

Printeaza

Tort de ciocolata cu pere din: faina, zahar, bicarbonat, praf de copt, cacao, oua, lapte, ulei, smantana, pere, ciocolata.

Ingrediente:Tort_de_ciocolata_cu_pere

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 300 g zahăr
  • 1 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • 250 ml apă clocotită

Pentru cremă:

  • 700 g smântână cu 30% grăsime
  • 2 linguri zahăr
  • 2 pere

Pentru decor:

  • 150 g ciocolată
  • 2 pere

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele solide. Separat baţi ouăle, apoi adaugi laptele şi uleiul. Această compoziţie o adaugi la amestecul de ingrediente solide. La final, torni apa clocotită.

Pui aluatul într-o formă de copt tapetată şi-l dai la cuptor 1 oră. Când s-a răcit, tai blatul în trei.

Pentru cremă, baţi smântână cu zahărul până se îngroaşă. Speli 2 pere, le cureţi de seminţe, cotor şi coajă şi le feliezi. Pe fiecare bucată de blat pui felii de pere şi le acoperi cu cremă.

Decorezi tortul cu felii de pere şi ciocolată rasă.

Tort de ciocolata cu pere

Tort_de_ciocolata_cu_pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.