Tort de ciocolata cu migdale

Printeaza

Tort de ciocolata cu migdale din: ciocolata amaruie, oua, unt, zahar, faina, praf de copt, migdale, frisca.

Ingrediente:Tort_de_ciocolata_cu_migdale

blat:

  • 70 g ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 75 g zahar
  • 35 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 40 g migdale macinate

crema:

  • 250 g ciocolata amaruie
  • 200 g frisca
  • 90 g unt

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se toacă ciocolata. Se separă ouăle. Se topeşte ciocolata în unt, cu zahăr, amestecând în bain-marie; se înglobează gălbe­nuşurile, se ia de pe foc şi se amestecă până se răceşte. Se adaugă albuşurile, bătute sepa­rat.

Se amestecă făina cu praf de copt şi migdale şi se adaugă în compoziţia de ciocolată. Se omogenizează şi se toarnă într-o formă de tort (0 20 cm) unsă; se coace 30 de min. Se lasă apoi să se răcească. Se toacă ciocola­ta pentru cremă şi se topeşte în frişca fierbinte; se lasă să se ră­cească.

Se taie blatul pe 3 nive­luri. Se bate compoziţia de cio­colată cu frişcă şi se înglobează untul, bătut separat; se umplu blaturile cu această cremă şi se dă tortul la frigider 2 ore.

Tort de ciocolata cu migdale

Tort_de_ciocolata_cu_migdale

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • yhs-per_003

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.