Tort de ciocolata cu faina de migdale

Printeaza

Tort de ciocolata cu faina de migdale din: ciocolata neagra, unt, oua, zahar brun, nuca, faina de migdale, ciocolata, smantana, esenta de rom.

Ingrediente: Tort_de_ciocolata_cu_faina_de_migdale

  • 200 g ciocolată neagră
  • 150g unt
  • 5 ouă
  • 150 g zahăr brun
  • 150 g nucă măcinată
  • 100 g făină de migdale

Ingrediente pentru crema:

  • 700 g ciocolată
  • 500 ml smântână pentru frişcă
  • esenţă de rom

Mod de preparare:

Topeşte pe baie de aburi ciocolata ruptă în bucăţele cu untul. Amestecă şi lasă la răcit.

Freacă gălbenuşurile cu zahărul brun până obţii o cremă fină. Incorporează treptat crema de unt şi ciocolată, apoi nuca măcinată fin şi făina de migdale. Bate albuşurile cu un praf de sare şi încorporează-le în compoziţia de mai sus.

Toarnă într-o formă de tort tapetată cu hârtie şi dă la cuptor 40-45 de minute. Taie blatul pe jumătate numai după ce s-a răcit.

Pentru cremă, mărunţeşte ciocolata şi pune-o într-un vas la bain-marie. Las-o pe foc până se topeşte ciocolata, fără s-o fierbi.

Toarnă treptat smântână şi amestecă încet şi încontinuu. La final, după ce crema a căpătat consistenţă, adaugă esenţă de rom după gust.

Montează tortul imediat, folosind crema călduţă. După ce s-a răcit, dă-l la frigider cel puţin patru ore.

Tort de ciocolata cu faina de migdale

Tort_de_ciocolata_cu_faina_de_migdale

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place tortul de ciocolata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.