Tort de ciocolata cu esenta de vanilie si migdale

Printeaza

Tort de ciocolata cu esenta de vanilie si migdale din: făină, amidon, cacao, nuci, unt, oua, zahar brun, esenţă de rom, esenţă de migdale, esenţă de vanilie, amoniac, zeamă de lămâie, sare, cremă de ciocolată cu arahide, nes îndulcit, ciocolată amăruie,  zahăr pudră, bomboane gumate sau de ciocolată.

Ingrediente:Tort_de_ciocolata_cu_esenta_de_vanilie_si_migdale

  • 200 g făină
  • 50 g amidon
  • 50 g cacao
  • 200 g nuci măcinate
  • 6 ouă
  • 100 g unt topit
  • 150 g zahăr brun
  • 2 fiole esenţă de rom
  • 1/2 fiolă esenţă de migdale
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • câte 1 lingu­riţă rasă amoniac şi zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 1 borcan (400 g) cremă de ciocolată cu arahide
  • 1 pahar nes îndulcit

Pentru decor:

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 unt
  • bomboane gumate sau de ciocolată

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu puţină sare. Adaugi zahărul în trei reprize şi baţi în continuare până când se topesc cristalele.

Torni câte puţin unt topit şi încorporezi pe rând gălbe­nuşurile, nucile măcinate, esenţa de migdale şi de vanilie, amoniacul stins cu zeamă de lămâie, făina, amidonul şi cacaua, ames­tecând uşor, de jos în sus.

Ungi cu unt tava de tort şi o tapetezi cu hârtie de copt. Coci blatul 30-40 de minute, la foc mijlociu. îl scoţi din vas după ce s-a răcit complet şi îl tai în 3 foi orizontale. Amesteci crema de cio­colată cu esenţa de rom.

Tapetezi cu folie transpa­rentă forma în care ai copt  blatul. Aşezi prima foaie şi o însiropezi cu nes slab îndulcit.

Il ungi cu 1/2 din cremă şi repeţi straturile, apoi suprapui a treia foaie. Acoperi cu folie şi răceşti tortul în frigider 3 ore. Răstorni blatul pe un platou. îl îmbraci într-o cremă pregătită din cio­colată topită la bain-ma­rie, unt şi zahăr.

Ornezi cu bomboane gumate sau de ciocolată şi, opţional, cu ciocolată rasă. Laşi tortul la rece pentru încă 3 ore.

Tort de ciocolata cu esenta de vanilie si migdale

Tort_de_ciocolata_cu_esenta_de_vanilie_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.