Tort de ciocolata cu brandy

Printeaza

Tort de ciocolata cu brandy din: ciocolata, oua, faina, brandy, drojdie, zahar, unt, sare.

Ingrediente:Tort de ciocolata cu brandy

  • 300 g de ciocolată
  • 3 ouă
  • 50 g de făină
  • brandy Alexandrion
  • drojdie
  • 80 g de zahăr
  • 100 g de unt
  • sare fină

Mod de preparare:

Încingeţi cuptorul la o temperatură de 220ºC.Spargeţi jumătatae de ciocolată într-un castron şi adăugaţi 30 de g de unt.

Topiţi untul la bain marie până ce amestecul este lucios Spargeţi ouăle şi separaţi albuşul de gălbenuş. Puneţi ouăle într-un castron mare, adăugaţi zahărul şi amestecaţi totul.

Adăugaţi făina şi ciocolata topită cu untul. Turnaţi o lingură de brandy şi o linguriţă de drojdie.

Bateţi albuşurile până ce devin tari cu un strop de sare şi de piper şi apoi adăugaţi peste coca precedentă.

Lăsaţi totul la cuptor timp de 10 minute, apoi reduceţi căldura la 180ºC şi continuaţi coacerea timp de 8-10 minute.

Scoateţi tortul din cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.