Tort de ciocolata alba cu fructe

Printeaza

Tort de ciocolata alba cu fructe din: oua, zahar pudra, zahar fin, faina, praf de cop, sirop de merisoare, colorant alimentar rosu, ciocolata alba, branza de vaci, unt, miere, vinars, dulceata de merisoare, merisoare congelate, albus si brandy.

Tort_de_ciocolata_alba_cu_fructe

 

Ingrediente:

Blat:

  • 5 ouă
  • 80 g zahăr pudră
  • 60 g zahăr fin
  • 210 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 100 ml sirop de merişoare
  • câteva picături colorant alimentar roşu

Cremă şi decor:

  • 200 g ciocolată albă
  • 250 g brânză de vaci
  • 100 g unt
  • 2 linguri miere
  • 1 lingură vinars
  • 200 g dulceaţă de merişoare
  • 200 g merişoare congelate
  • 1 albuş
  • 50 ml brandy

 

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se bat gălbenuşurile spumă cu zahăr pudră. Separat se bat albuşurile spumă, înglobând treptat zahărul fin. Se adaugă spuma de gălbenuşuri şi la final se înglobează şi făina amestecată în prealabil cu praf de copt, siropul şi colorantul. Compoziţia se toarnă într-o formă de tort (diametru 24 cm) unsă şi se aşază în cuptorul încins la 180 °C. Se coace 45 min., se scoate din cuptor, se lasă să se odihnească 5 min., apoi se scoate blatul din formă şi se lasă să se răcească pe un grătar.

Se rupe bucăţi ciocolata albă şi se topeşte într-un vas aflat deasupra unei băi de apă fierbinte. Fundul vasului cu ciocolată nu trebuie să atingă suprafaţa apei, ci să stea numai la aburi. Apoi se lasă ciocolata să se răcorească, amestecând ocazional. Când este aproape rece, dar încă fluidă, se amestecă împreună cu brânza de vaci, unt moale, miere şi vinars.

Se taie blatul pe 3 niveluri (de preferinţă cu un fir de aţă) şi fiecare nivel se stropeşte cu brandy.

Blatul de jos se unge cu gem şi se acoperă cu al doilea blat, care se unge cu cremă. Deasupra se aşază următorul blat şi se presează. Se unge cu gem şi se acoperă cu blatul de sus, care se unge cu cremă.

Se aşază merişoarele într-o crăticioară şi se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă zahăr şi fierb la foc moale 1 min. Se scurg şi se lasă să se usuce pe hârtie de copt. Se ung cu puţin albuş şi se tăvălesc prin zahăr pudră. Se presară pe tort înainte de servire.

 

Tort de ciocolata alba cu fructe

Tort_de_ciocolata_alba_cu_fructe

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.