Tort de chiftele cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de chiftele cu legume din: carne tocata de porc, cartof, ceapa, ou, faina, usturoi, ciuperci, ardei gras, ulei si sare.

Ingrediente:Tort de chiftele cu legume

  • 500 g carne de porc tocată
  • 1 cartof
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 2 linguri cu făină
  • 3 căţei de usturoi
  • 200 g ciuperci
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Dă pe răzătoarea fină cartoful şi ceapa (sau prin maşina de tocat) şi încorporează legumele în carne.

Pisează cât mai mărunt usturoiul, bate bine oul şi toarnă-le şi pe ele. Drege de sare.

Modelează două chiftele cât mai late şi plate, dale cu făină pe amble părţi şi prăjeşte-le în ulei încins.

După ce s-au rumenit, pune-le pe un şervet de hârtie care să absoarbă grăsimea.

Curăţă ciupercile şi ardeii şi taie-i felii, încinge puţin ulei şi căleşte legumele câteva minute.

Aşază o chiftea pe o farfurie, adaugă un strat de legume călite, pune următoarea chiftea şi decoreaz-o cu legumele rămase.

Tort de chiftele cu legume

Tort de chiftele cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.