Tort de cartofi cu spanac

Printeaza

Tort de cartofi cu spanac din: cartofi, spanac, ficatei, lapte, oua, unt, nucsoara, sare, piper.

Ingrediente:Tort de cartofi cu spanac

  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 300 g spanac
  • 500 g ficăţei de pui
  • 3 oua
  • patrunjel
  • sos
  • masline

 

Mod de preparare:

Se fierb în apă cu sare 1 kg cartofi noi; se scurg şi se zdrobesc. Se înglobează 50 g unt, 200 ml lapte, sare, piper şi nucşoară. Se opăreşte şi se toacă 300 g spanac.

Separat, se înăbuşă 500 g ficăţei de pui în 50 g unt, apoi se mărunţesc cu furculiţa. Se adaugă 3 ouă bătute cu sare şi piper şi 2 legături pătrunjel tocat.

Pe platou se aşază un strat de piure de cartofi, apoi spanac, ficăţei, spanac, piure de cartofi, 100 ml sos de roşii, 100 g caşcaval ras şi măsline verzi. Se coace 30 minute la cuptor, la foc mediu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.