Tort de capsuni in straturi

Printeaza

Tort de capsuni in straturi din: unt, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, amidon, praf de copt, fulgi de cocos, frisca, branza de vaci si capsuni.

Tort_de_capsuni_in_straturi

 

Ingrediente:

Blat:

  • 150 g unt
  • 125 g zahăr
  • 6 picături esenţă de vanilie
  • 3 ouă
  • 125 g făină
  • 25 g amidon
  • 1 vârf de cuţit praf de copt

Crustă:

  • 3 linguri fulgi de cocos
  • 3 linguri zahăr

Cremă:

  • 500 ml frişca
  • 50 g zahăr
  • 50 g fulgi de cocos
  • 250 g brânză de vaci
  • 200 g căpşuni mici

 

Mod de preparare:

Se bate untul cu zahăr, esenţă de vanilie şi ouă; se înglobează făina amestecată cu amidon şi praf de copt. Cuptorul se încinge la 180° C. Pe tăvi tapetate cu hârtie de copt se întind 4 blaturi subţiri de aluat (24 cm diametru). Pe 3 dintre ele se presară cocos şi zahăr. Blaturile se coc timp de cca 15 min. Blatul fără zahăr se taie fierbinte, în 8 felii.

Frişca se bate cu zahăr şi fulgi de cocos: se înglobează brânza. Blaturile se suprapun şi se asamblează cu 3/4 din cantitatea de cremă. Se acoperă cu restul de cremă şi tortul se ornează cu căpşuni şi feliile de blat.

 

Tort de capsuni in straturi

Tort_de_capsuni_in_straturi

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.