Tort de capsuni cu revent si fistic

Printeaza

Tort de capsuni cu revent si fistic din: revent (sau rubarbură), zahăr, vin alb, gelatină, căpşuni,  căpşunată, mascarpone, frişcă, blat cu cacao, gem de căpşuni, Tort Gelee, fistic.

Tort_de_capsuni_cu_revent_si_fistic

Ingrediente:

  • 500 g revent (sau rubarbură)
  • 50 g zahăr
  • 200 ml vin alb

Pentru cremă:

  • 15 g gelatină
  • 150 g căpşuni pasate
  • 4 linguri căpşunată
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr
  • 250 ml frişcă

In plus:

  • 1 blat cu cacao
  • 3 linguri gem de căpşuni
  • 400 g căpşuni
  • 1 plic Tort Gelee
  • 2 linguri zahăr
  • 50 g fistic tocat

Mod de preparare:

Se curăţă reventul, se decojeşte şi se taie felii de 1 cm. Se încălzeşte vinul cu zahăr şi se înăbuşă reventul 5 min. Se strecoară şi se păstrează sucul.

Se amestecă piureul de căpşuni cu mascarpone, căpşunată şi zahăr. Se înglo­bează gelatina dizolvată. Când începe să se întărească, se încorporează frişca bătută.

Blatul se unge cu gem şi se umple cu un strat de re­vent şi unul de cremă. Se dă la rece 2 ore.

Se aşază pe tort căpşuni. Se fierbe praful de glazură cu zahăr şi zeama de la revent. Se toarnă peste fructe şi se lasă să se întărească. Se presară pe margine fistic pisat.

Tort de capsuni cu revent si fistic

Tort_de_capsuni_cu_revent_si_fistic

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.