Tort de cafea si nuci

Printeaza

Foarte popular în Anglia, produsul acesta delicios de cofetărie a fost specialitatea reţelei de ceainării Fuller’s.

In prima jumătate a secolului XX, reţeaua s-a extins cu succes în sudul Angliei, dar a dispărut, din nefericire, la sfârşitul anilor 1950.

In varianta Fuller s, tortul era format dintr-un blat maro deschis, folosit şi pentru prepararea tortului Victoria, care era presărat cu nuci şi tăiat în două, apoi umplut cu o cremă de unt, dulce şi aromatizată cu cafea.

Glazura era, de obicei, albă şi decorată cu nuci.

Alte variante ale tortului, în special cele preparate în Statele Unite, au o glazură mai închisă la culoare, făcută cu cafea, la care se adaugă uneori ciocolată şi care se decorează cu nuci.

In alte variante americane, la cafea şi nuci se adaugă banane, scorţişoară şi ciocolată.

Torturile din foi de napolitane cu nuci sunt, la rândul lor, îndrăgite în ţări precum Austria sau Elveţia, unde nucile se găsesc din abundenţă; în regiunea Engadin se prepară un tort celebru cu nuci.

In ceea ce priveşte cafeaua, majoritatea experţilor culinari recomandă utilizarea cafelei instant granulate în locul cafelei naturale, deoarece conferă tortului o aromă mai intensă.

Cafeaua amară şi nucile dulci-amârui, împreună cu combinaţia moale şi dulce de aluat şi glazură creează un deliciu irezistibil.

 

Tort de cafea si nuci

Tort de cafea si nuci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.