Tort de branza

Printeaza

O reteta de tort de branza din: paine, pate de porc, muschi, castraveti, branza de vaci, smantana, usturoi, marar, sare si piper.

Ingrediente:Tort de branza

  • 1 paine rotunda alba sau neagra
  • 200 g pate de porc
  • 250 g muschi file
  • 2 castraveti murati
  • 500 g branza de vaci
  • 3 linguri cu smantana
  • 1 catel de usturoi
  • 2 legaturi de marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecă energic brânza de vaci cu smântână şi usturoiul zdrobit. Adaugă o legătură de mărar tocat mărunt şi condimentează cu sare şi piper după gust.

Taie pâinea în trei felii potrivit de groase. Unge prima felie cu pate şi aşază felii de castraveţi. Acoperă cu a doua felie de pâine şi întinde un sfert din amestecul de brânză. Pune deasupra ultima felie de pâine şi câteva fâşii de muşchi file. îmbracă totul în restul de brânză şi aşază muşchiul rămas în aşa fel încât să arate ca nişte petale.

Pe lateral, de jur împrejur, pune mărar tocat fin. Ei, nu-i aşa că arată genial? Lasă acum tortul la rece, minimum o oră, ca să se înmoaie feliile de pâine.

Tort de branza

Tort de branza

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.