Tort de branza si sos caramel

Printeaza

Tort de branza si sos caramel din: biscuiti, unt, branza de vaci, mascarpone, suc de lamaie, oua, zahar, vanilie, frisca.

Ingrediente:Tort_de_branza_si_sos_caramel

pentru baza:

  • 150 g biscuiti sfaramiciosi de cacao
  • 50 g unt topit

pentru umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g mascarpone
  • sucul unei jumatati de lamaie
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • semintele unei pastai de vanilie

pentru sosul caramel:

  • 100 g zahar
  • 2 linguri apa
  • 150-200 ml frisca lichida

pentru decor:

  • fursecuri mici de migdale sua unt, dupa gust

 

Mod de preparare:

Pentru bază, se topeşte untul, iar biscuiţii se fărâmiţează şi se amestecă bine cu untul topit.

Se pune apoi amestecul într-o formă de copt, presând bine pentru a elimina aerul în exces. Se coace 8 minute, maximum.

Intre timp, brânza de vaci şi crema mascarpone se mixează şi apoi li se adaugă ouăle, unul câte unul, zahărul, sucul de lămâie, seminţele de vanilie, mixând totul foarte bine.

Se scoate blatul din cuptor, se aranjează crema şi se lasă la copt pentru o oră.

După coacere, se stinge focul şi se lasă prăjitura în cuptor pentru încă o oră.

Apoi se scoate şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Se scoate prăjitura din formă, se pune pe platoul de servit şi se lasă la frigider de pe o zi pe alta.

Pentru servit, se prepară sosul caramel pentru care zahărul şi apa se pun într-un vas pe foc şi se lasă până ce se obţine un caramel de culoare închisă.

Se trage de pe foc şi se pune frişca amestecând energic.

Se toarnă peste prăjitură, se pun fursecurile care marchează o porţie şi se aduce la masă.

Tort de branza si sos caramel

Tort_de_branza_si_sos_caramel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.