Tort Cupola alba (raffaello)

Printeaza

Tort Cupola alba (raffaello) din: unt, zahar, faina, lichior de cocos, nuca de cocos, lapte, lapte de cocos, branza, gelatina, migdale, frisca.

Ingrediente:Tort_Cupola_alba_raffaello

Pentru blat:

  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • 100 g făină
  • 1 lingură lichior cocos
  • 50 g nucă de cocos

Pentru cremă:

  • 200 ml lapte condensat
  • 1 cutie lapte de cocos (400 ml)
  • 200 g brânză proaspătă
  • 2 pacheţele de gelatină
  • 100 g migdale
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 100 g nucă de cocos pentru decor

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele. Inveleşti aluatul într-o folie alimentară şi îl laşi la frigider timp de 30 de minute.

Intinzi o foaie cu diametrul de 22 cm. Coci într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt, la 180 de grade timp de 15 minute, până ce aluatul devine auriu.

Pentru crema, prăjeşti migdalele puţin într-o tigaie. Dizolvi gelatina în apă călduţă.

Intr-o salatieră sau într-un castron adânc aşezi o folie alimentară. Amesteci nuca de cocos cu zahărul vanilat, brânza şi cu laptele de cocos.

Mixezi frişca. Amesteci frişca, gelatina şi migdalele cu amestecul pregătit. Răstorni amestecul în vasul pregătit şi îl laşi peste noapte în frigider.

Aşezi blatul pe un platou, răstorni crema peste el şi scoţi folia. Decorezi tortul cu nucă de cocos.

Tort Cupola alba (raffaello)

Tort_Cupola_alba_raffaello

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.