Tort cu visine, ciocolata si visinata

Printeaza

Tort cu visine, ciocolata si visinata din: oua, zhar, faina, cacao, sare, frisca, visine din visinata, visinată, esenta de rom, apa, ciocolată neagră.

Tort cu visine, ciocolata si visinata

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 500 ml frişcă
  • 200 g vişine din visinată

Pentru sirop:

  • 100 ml visinată
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 250 ml apă
  • 10 linguri zahăr

Pentru decor:

  • 100 g ciocolată neagră
  • câteva vişine
  • 200 ml friscă

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul, până se albesc. Separat, baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. încorporezi albuşurile în compoziţia gălbenuşurilor şi pui făina împreună cu cacaua, amestecând uşor de jos în sus.

Torni aluatul într-o formă de tort, unsă şi tapetată, apoi dai la cuptor. După ce s-a răcit, tai blatul în 3 foi. Faci un sirop din apă, zahăr şi esenţă  de rom, în care adaugi visinată.

Insiropezi o foaie de blat, aşezi vişine, frişcă din nou vişine, pui a doua foaie de blat însiropată, vişine şi frişca şi acoperi cu ultima foaie de blat însiropată. îmbraci şi decorezi tortul cu frişcă, vişine şi ciocolată rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.