Tort cu trufe, fistic si ciocolata alba

Printeaza

Tort cu trufe, fistic si ciocolata alba din: ouă, suc de portocale, zahăr, făină, amidon, praf de copt, ciocolată albă, frişcă, portocală, fistic, praf întăritor pentru frişcă, zahăr vanilinat, migdale tocate, trufe de ciocolată.

Ingredinete:Tort_cu_trufe_fistic_si_ciocolata_alba

  • 4 ouă
  • 4 linguri suc de portocale
  • 100 g zahăr
  • 120 g făină
  • 50 g amidon
  • 3 linguriţe praf de copt

Pentru cremă:

  • 300 g ciocolată albă
  • 150 ml frişcă
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 60 g fistic

In plus:

  • 400 ml frişcă
  • 2 plicuri praf întăritor pentru frişcă
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 40 g migdale tocate
  • 12 trufe de ciocolată

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se se­pară ouăle. Se bat gălbenuşurile cu suc de por­tocale şi zahăr cel puţin 8 min. Se amestecă făina cu amidon şi praf de copt.

Se înglobează în compoziţia de gălbenuşuri, cu albu­şurile bătute. Se toarnă compoziţia într-o formă cu hârtie de copt şi se coace 30-35 min. la 175 C. Se lasă să se răcească.

Pentru cremă, se tppeşte ciocolata albă la bain-marie. Se înglobează apoi treptat în ea frişca aflată la tempe­ratura camerei, amestecând continuu. Se adaugă, tot treptat, coaja de portocală.

Compoziţia se dă la frigider cca 2 ore. Se toacă fisticul. Se bate spumă compoziţia de cioco­lată albă şi se împarte în două. Se înglobează într-o jumătate de cantitate 60 g fistic.

Blatul răcit se taie pe trei niveluri. Se unge blatul de jos cu crema de ciocolată al­bă şi se aşază apoi al doilea, blat. Aceasta se acoperă cu crema de fistic şi respectiv al treilea blat.

Frişca se bate cu mixerul împreună cu praful întăritor şi zahărul vanilinat. Se aco­peră tortul cu două treimi din cantitatea de frişcă, iar restul se şpriţează deasupra sub forma de rozete.

Pe mij­locul şi pe marginea tortulifi se presară migdale tocate. Deasupra rozetelor de frişcă se aşază trufe de ciocolată.

Tort cu trufe, fistic si ciocolata alba

Tort_cu_trufe_fistic_si_ciocolata_alba

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.