Tort cu smochine si nuci

Printeaza

Tort cu smochine si nuci din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, smantana, smochine, rodie.

Ingrediente:Tort cu smochine si nuci

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 180 g zahăr
  • 170 g făină
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apă clocotită
  • 1 linguriţă praf de copt

Pentru umplutură:

  • 100 g dulceaţă de smochine
  • 500 ml smântână pentru frişcă
  • 200 g zahăr

Pentru decor:

  • 100 g nuci mărunţite
  • sâmburi de rodie, opţional
  • smochine

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi 5 minute ouăle cu zahărul. Adaugi făina cernută cu praful de copt, apa clocotită şi uleiul. Amesteci bine toate ingredientele.

Torni aluatul mtr-o tavă tapetată şi coci blatul 40 de minute în cuptorul încins.

Baţi smântână rece cu zahărul până devine o cremă groasă. Când blatul s-a răcit, îl tai în două şi ungi o felie cu dulceaţa de smochine. Acoperi cu cealaltă bucată de blat, înveleşti tortul în cremă şi-l decorezi cu nuci mărunţite, sâmburi de rodie şi cu smochine, îl dai la frigider 3 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.