Tort cu smochine si frisca

Printeaza

Tort cu smochine si frisca din: blat de tort cu cacao, frisca, smochine, zahar, apa, esenta de vanilie si ciocolata.

 

Ingrediente:Tort_cu_smochine_si_frisca

  • 1 blat de tort cu cacao
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 200 g smochine

Pentru sirop

  • 150 g zahăr
  • 75 ml apă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru decor

  • 100 g ciocolată
  • 200 ml friscă

 

Mod de preparare:

Tai blatul în 3 foi. Fierbi ingredientele pentru sirop. Baţi frişca pe care, în prealabil, ai păstrat-o în frigider pentru 3 ore. Păstrezi câteva smochine
şi câteva linguri de frişcă pentru decor. Tai în cubuleţe restul de smochine şi le încorporezi delicat în frişca rămasă.

Pe un platou, pui o felie de blat, o însiropezi, o ungi cu 1/2 din cremă şi continui la fel şi cu celelalte felii de blat, terminând cu blat.

Pentru glazură, topeşti ciocolata în frişca lichidă şi, când amestecul s-a mai răcit, o întinzi pe blat.

Păstrezi tortul în frigider pentru o jumătate de oră, iar când glazura s-a întărit, îmbraci marginile tortului în frişcă şi îl decorezi cu smochinele şi frişca rămasă, după imaginaţie.

 

 

Tort cu smochine si frisca

Tort_cu_smochine_si_frisca

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tort cu smochine, goji si caju

Tort cu smochine, goji si caju din: nuci, curmale fără sâmburi, cacao alcalizată, mochine proaspete, fructe goji, caju, unt de cacao, sirop de agave, nucă de cocos. Ingrediente pentru blat: 100 g nuci 100 g curmale fără sâmburi 1 lingură cacao alcalizată Ingrediente pentru crema de smochine şi goji: 500 g smochine proaspete 50 g fructe goji 100 g caju 3 linguri unt […]

 

Tort cu mascarpone si smochine

Tort cu mascarpone si smochine din: faina, zahar, ou, unt, sare, galbenusuri, lichior de portocale, suc de portocale, mascarpone, iaurt, gelatina, smochine si gem de caise. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 ou 125 g unt 1 priza sare pentru umplutura: 3 galbenusuri 80 g zahar 2-3 linguri lichior de portocale […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.