Tort cu smochine si ciocolata

Printeaza

Tort cu smochine si ciocolata din: blat de tort cu cacao, frisca, smochine, zahar, apa, esenta de vanilie si ciocolata.

Ingrediente:Tort cu smochine si ciocolata

  • 1 blat de tort cu cacao
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 200 g smochine

Pentru sirop:

  • 150 g zahăr
  • 75 ml apă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru decor:

  • 100 g ciocolată
  • 200 ml friscă

 

Mod de preparare:

Tai blatul în 3 foi. Fierbi ingredientele pentru sirop. Baţi frişca pe care, în prealabil, ai păstrat-o în frigider pentru 3 ore.

Păstrezi câteva smochine şi câteva linguri de frişcă pentru decor. Tai în cubuleţe restul de smochine şi le încorporezi delicat în frişca rămasă.

Pe un platou, pui o felie de blat, o însiropezi, o ungi cu 1/2 din cremă şi continui la fel şi cu celelalte felii de blat, terminând cu blat.

Pentru glazură, topeşti ciocolata în frişca lichidă şi, când amestecul s-a mai răcit, o întinzi pe blat.

Păstrezi tortul în frigider pentru o jumătate de oră, iar când glazura s-a întărit, îmbraci marginile tortului în frişcă şi îl decorezi cu smochinele şi frişca rămasă.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Tort cu smochine si ciocolata
Autor
Publicat pe
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.