Tort cu rom si nuci

Printeaza

Tort cu rom si nuci din: faina, zahar, coaja de lamaie, bicarbonat, rom, nuci, frisca, zahar vanilat.

Ingrediente:Tort cu rom si nuci

  • 500 g făină
  • 250 g zahăr
  • coajă de lămâie
  • 1 vârf cuţit bicarbonat, dizolvat în rom
  • câteva nuci pisate

Pentru cremă:

  • 250 g frişcă
  • zahăr vanilat
  • câteva nuci pisate.

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zahărul, cu ajutorul unui tel, până nu se mai simte zahărul. Amesteci compoziţia cu fâina, presărând câte puţină, adaugi romul amestecat cu bicarbonatul, coaja de lămâie rasă şi nucile pisate.

Frămânţi bine aluatul, îl înveleşti într-un şervet şi îl laşi la rece 3 zile.

După aceea tai aluatul în 7 bucăţi egale, din care întinzi 7 foi. Fiecare foaie o coci se­parat într-o formă upsă şi presărată cu făină. Pe măsură ce se toace fiecare foaie, o pui pe un fund de lemn şi o ungi cu cremă, apoi le aşezi pe un platou.

Crema o faci în ziua servirii. Amesteci uşor frişca bă­tută cu nucile pisate şi cu zahărul vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.