Tort cu ricotta si piersici

Printeaza

Tort cu ricotta si piersici din: oua, zahar, faina, nuci, praf de copt, sare, unt, ricotta, frisca, zahar, esenta de vanilie, cereale musli, compot de piersici, gelatina.

Ingrediente:Tort_cu_ricotta_si_piersici

pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 150 g nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 1 lingurita unt pentru tava

pentru crema:

  • 500 g ricotta
  • 500 ml frisca lichida
  • 6 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 5 linguri cereale musli
  • 1 borcan (800 g) compot de piersici decojite
  • 1 plic (10 g) gelatina pentru tort

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zaharul, până când crista­lele se topesc. Adaugi trep­tat gălbenuşurile, nucile şi făina cernută împreună cu praful de copt. Omogenizezi delicat compoziţia şi o torni într-o tavă tapetată cu hâr­tie de copt unsă. Coci blatul 35 de minute, la foc mediu.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, crema de branza si esenta. incoprorez in crema trei piersici taiate in cubulete si frisca batuta. Tai blatul rece in 2 foi orizontale. Asezi un blat pe un platou, intinzi 3/4 din crema, acoperi cu al doilea blat şi îmbraci tortul în crema rămasă.

Pentru ornat, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic. Ornezi marginile tortului cu cereale, iar deasupra pui bucăţi de piersici, peste care torni uşor gelatina. Serveşti tortul după ce l-ai păstrat în frigider minimum 3 ore.

Tort cu ricotta si piersici

Tort_cu_ricotta_si_piersici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.