Tort cu portocale, rom si ciocolata
PrinteazaTort cu portocale, rom si ciocolata din: zahar, unt, oua, lapte batut, coaja de lamaie, esenţă de vanilie, bicarbonat de sodiu, făină, sare, portocale, ciocolată menaj, frisca lichida, esenta de rom.
- 150 g zahăr
- 6 linguri unt
- 2 ouă
- 1 albuş
- 70 g lapte bătut
- coajă rasă de lămâie
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 310 g făină
- 1 praf de sare
- 2 portocale
Ingrediente pentru glazură:
- 200 g ciocolată menaj
- 75 ml frişcă lichidă
- 1 fiolă esenţă de rom
Mod de preparare:
Incingi cuptorul. Ungi o tavă de tort cu unt şi făină. Mixezi zahărul şi untul. Adaugi ouăle şi albuşul, unul câte unul, bătând după fiecare. Cureţi portocalele de coajă, le tai bucăţi şi scurgi zeama. Combini laptele bătut, coaja rasă de lămâie, esenţa de vanilie şi bicarbonatul de sodiu.
Amesteci separat făina cu sarea, apoi adaugi, alternativ, din compoziţiile de zahăr şi de lapte bătut. La final, încorporezi şi bucăţile de portocale şi torni totul în tavă. Coci timp de o oră şi încerci cu scobitoarea.
Laşi să se răcorească. Pentru glazură, dai ciocolata prin răzătoarea mare.
Torni frişca într-un vas aşezat pe baie de aburi, adaugi ciocolata şi o laşi până se topeşte, după aceea iei de pe foc şi torni esenţa de rom. Ornezi tortul după imaginaţie. Amesteci şi torni peste tort, îm- brăcându-l. Serveşti când s-a întărit glazura.
Tort cu portocale, rom si ciocolata
Pofta buna!