Tort cu portocale, rom si ciocolata

Printeaza

Tort cu portocale, rom si ciocolata din: zahar, unt, oua, lapte batut, coaja de lamaie, esenţă de vanilie, bicarbonat de sodiu, făină, sare, portocale, ciocolată menaj, frisca lichida, esenta de rom.

Ingrediente pentru blat:Tort_cu_portocale_rom_si_ciocolata

  • 150 g zahăr
  • 6 linguri unt
  • 2 ouă
  • 1 albuş
  • 70 g lapte bătut
  • coajă rasă de lămâie
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 310 g făină
  • 1 praf de sare
  • 2 portocale

Ingrediente pentru glazură:

  • 200 g ciocolată menaj
  • 75 ml frişcă lichidă
  • 1 fiolă esenţă de rom

Mod de preparare:

Incingi cuptorul. Ungi o tavă de tort cu unt şi făină. Mixezi zahărul şi untul. Adaugi ouăle şi albuşul, unul câte unul, bătând după fie­care. Cureţi portocalele de coa­jă, le tai bucăţi şi scurgi zeama. Combini laptele bătut, coaja rasă de lămâie, esenţa de vanilie şi bicarbonatul de sodiu.

Ames­teci separat făina cu sarea, apoi adaugi, alternativ, din compoziţiile de zahăr şi de lapte bătut. La fi­nal, încorporezi şi bucăţile de portocale şi torni totul în tavă. Coci timp de o oră şi încerci cu scobitoarea.

Laşi să se răcoreas­că. Pentru glazură, dai ciocolata prin răzătoarea mare.

Torni frişca într-un vas aşezat pe baie de aburi, adaugi ciocolata şi o laşi până se topeşte, după aceea iei de pe foc şi torni esenţa de rom. Ornezi tortul după imaginaţie. Amesteci şi torni peste tort, îm- brăcându-l. Serveşti când s-a în­tărit glazura.

Tort cu portocale, rom si ciocolata

Tort_cu_portocale_rom_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.