Tort cu piscoturi si ananas

Printeaza

Tort cu piscoturi si ananas din: piscoturi, mascarpone, frisca, zahar, lapte, rom, compot, visine.

Ingrediente:Tort cu piscoturi si ananas

  • 400 g piscoturi
  • 200 g mascarpone
  • 200 g frişca + 50 g pentru ornat
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • esenţă de rom
  • un borcan de compot de ananas
  • câteva vişine din compot

 

Mod de preparare:

Se prepară crema mascarpone astfel: laptele, zahărul şi gălbenuşurile se amestecă într-un castron deasupra unui vas cu apă fierbinte si se bat până se topeşte zahărul.

Se lasă la răcit şi se amestecă apoi cu frişca bine bătută, mascarpone şi esenţa de rom.

O parte dintre piscoturi se aşază într-o formă rotundă, pe pereţii laterali. Se însiropează prin stropire cu zeama de compot.

Restul de piscoturi se aşază în straturi, astfel: un strat de cremă, unul de pişcoturi, unul de cremă şi tot aşa până se umple forma de tort.

Se dă tortul la rece, apoi se răstoarnă cu grijă pe un platou, se, întinde frişca pentru ornat pe tort şi se decorează cu fructele din compot.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.