Tort cu piersici si crema fina de branza

Printeaza

Tort cu piersici si crema fina de branza din: biscuiti, unt, gelatina, branza de vaci, zahar, suc de lamaie, frisca, fructe uscate, piersici, glazura de tort.

Ingrediente:

  • 200 g biscuiti integrali
  • 140 g unt
  • 8 foite gelatina
  • 1 kg branza de vaci
  • 115 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Sucul de la 1 lamaie
  • 200 ml frisca
  • 1 pachet amestec de fructe uscate
  • 1 cutie piersici
  • 1 pachet glazura de tort, transparenta

Mod de preparare:

Faramitati biscuitii si amestecati-i cu untul. Tapetati o forma de sufleu cu hartie de copt. Turnati amestecul cu biscuiti pe fundul formei, presati-l si lasati-l 1 ora la rece. Inmuiati gelatina, amestecati branza, 100 g zahar si zaharul vanilat.

Incalziti sucul de lamaie, stoarceti gelatina, dizolvati-o acolo si incorporati-o in amestecul cu branza. Lasati-l la frigider pana se incheaga. Bateti frisca si incorporati-o in crema de branza impreuna cu amestecul de fructe.

Intindeti crema obtinuta peste blatul din forma si lasati tortul 3 ore la rece.Scurgeti piersicile si colectati sucul. Taiati fructele felioare si asezati-le pe tort. Pregatiti glazura cu sucul si 15 g zahar, turnati-o peste fructe si lasati tortul 30 de minute la rece.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am aflat de o reteta de tort cu piersici si ciocolata si vreau sa v-o impartasesc si voua.

    250 g branza dulce de vaca
    375 ml lapte
    15 g gelatina
    1 pachet piscoturi
    70 g gem de piersici
    3 piersici
    1 linguri cacao
    2 linguri rom
    150 g ciocolata neagra
    200 ml frisca pentru ornat
    coacaze rosii pentru ornat

    Gelatina se lasa la inmuiat in lapte pentru cateva minute, apoi se pune la foc mic si se amesteca pana se dizolva. Atentie, nu trebuie sa fiarba!

    Se ia de pe foc, se adauga branza de vaci si se amesteca pana se omogenizeaza. Se asaza un rand de piscoturi intr-o forma de tort detasabila si se toarna peste ele jumatate din crema.

    Restul piscoturilor se lipesc cu gem doua cate doua si se inmoaie in rom. Se pun peste crema, impreuna cu doua piersici taiate feliute.

    Cealalta jumatate a amestecului se amesteca cu cacaua si se toarna dea­supra. Se lasa peste noapte la frigider, pentru a se intari.

    Se orneaza cu frisca, bucatele de ciocolata neagra, felii de piersica si coacaze rosii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.